БЧК в Комисията по безопасност в Пиринско

БЧК в Комисията по безопасност в Пиринско | StandartNews.com

Слагат „легнали полицаи" в петрички села

Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението", Съюзът на българските автомобилисти и Български червен кръст - Благоевград са новите членове на Областна комисия по безопасност на движението в Пиринския край. Те бяха утвърдени на днешното заседание на комисията, което се посвещава на 16 ноември- световен ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортни произшествия.

Обобщен доклад за пътнотранспортните произшествия и рискови участъци от пътната мрежа в Пиринско представи началник сектор „Пътна полиция" към ОД МВР Димо Чобанов. Според него през 2014 г. има значителен спад на тежките пътно-транспортни произшествия, на броя на убитите и ранени спрямо миналата година. В цифри тежките произшествия през 2013 г. са били 353, а за 2014 г. 246. Най-много катастрофи са станали в Благоевград, Сандански и Петрич. Най-честите причини за катастрофи са несъобразена скорост, неправилни маневри, изпреварвания, употреба на алкохол и неправоспособни лица. Най-невралгичен е районът в Кресненското дефиле, уточни Димо Чобанов. Рисков е и пътят до Гоце Делчев, заради липсата на маркировка.

С оглед многобройните жалби от страна на живеещите в петричките села Чучулигово, Кулата и Марино поле за натоварен трафик, участниците в срещата инициираха запитване до Агенция „Пътна инфраструктура" за разрешение да се поставят изкуствени неравности в тези села. През тях минава трафикът за Гърция заради ремонта на Лот 3 на АМ „Струма".

Важно е да спасим човешки живот, пътят сега минава през центровете на тези села, има много обществени сгради, детски градини и училища и ограничението на скоростта не е достатъчно, аргументира искането директорът на ОД МВР В. Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай