Баща и син от Кърджали замесени в ало - измами

Баща и син от Кърджали замесени в ало - измами  | StandartNews.com

Кърджали. Полицията и прокуратурата в Кърджали работят усилено, за да стигнат до поръчителите на серия телефонни измами на територията на областта. Установено е, че баща и син от Кърджали са работели за мафията.Това са 32-годишният Георги Георгиев и Зарко Горанов на 57 години, обявиха днес комисар Валери Баранов, директорът на ОД на МВР Кърджали и окръжният прокурор Светлозар Лазаров.

Ало –бандитите са задържани след като получили сумата от 800 лева от 85- годишна от Крумовград. Предврително те „обработили" възрастната жена като приложили една от познатите схеми за „катастрофа с близък". Първоначално мъжки глас й се представил за прокурор от Кърджали и поискал 10 хил.лв., за да измъкне внука й от ареста, защото „катастрофирал и убил с автомобила си дете". След незабавна реакция на полицията и извършени заградителни двете лица са задържани в Момчилград като у тях са намерени над 2 300 лв. и пет мобилни телефона. Ден по –късно в лек автомобил „Ситроен" на Горанов са открити и иззети още лаптоп, регистрационни табели и над 3000 лв.

„Бащата и синът са използвани за т. нар. „мулета", а истинските поръчители са други лица", заяви комисар Баранов. „Вече е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Но целта ни е да се достигне до истинските поръчители на телефонните измами", обясни окръжният прокурор Светлозар Лазаров. Според магистрата най –вероятно Георги Георгиев и Зарко Горанов ще бъдат привлечени като свидетели. За 2013 г. в Кърджалийско били регистрирани 29 случаи на телефонни измами, като 20 от тях са разкрити. Според комисар Баранов има съмнения, че двамата кърджалийци били замесени и в други телефонни измами. Открадната по този начин сума от възрастни хора в региона е над 20 хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай