Барака до социална кухня изгоря в Търговище

Барака до социална кухня изгоря в Търговище | StandartNews.com

Търговище. Изгоря стара дървена барака в центъра на Търговище, зад бившата сграда на полицията, съобщава сайтът targo.org. Няма данни за пострадали хора.

Работещите в близост са изведени своевременно. Няколко пожарни коли се включиха в гасенето на пожара, като пристигна и една от Омуртаг. Огнеборците не допуснаха огънят да обхване съседните сгради и успяха да локализират пожара, но бараката изгоря напълно.

Тя е изцяло дървена, а в конструкцията й са използвани и други лесно запалими материали. Голямa опсаност представляваше газопровода на съседния жилищен блок, който имаше възможност да се възпламени във всеки един момент. Пожарникарите ограничиха тази възможност и до подобен инцидент не се стигна. Щети има само на сградата, където се помещава социалната трапезария. Тя е с изпочупени стъкла и изгоряла дограма.

В сградата на бившата полиция в момента се помещават общинската земеделска служба и Регионалния инспекторат по образованието. Преди години бараката беше част от полицейското управление в града.

Причините за инцидента са в процес на изясняване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай