Банско вече има терен за медицински център

Банско вече има терен за медицински център | StandartNews.com

Общинските съветници в Банско одобриха предоставянето на имот за изграждане на нов спешен медицински център в града. Решението им е във връзка с реализирането на инвестиционен проект за обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ с бенефициент Министерство на здравеопазването. Парцелът се намира близо до съществуващата поликлиника и е с подходящи комуникационни връзки. Проектът е по програма „Региони в растеж", като е предвидено създаването на 180 филиала за спешна помощ и 28 спешни медицински центъра в цялата страна.

Общинските съветници одобриха запазването на статута на основното училище в село Места като средищно и защитено учебно заведение. Причината е, че учебното заведение е единствено в този район и съгласно Закона за народната просвета има възможност за осигуряване на транспорт на учащите, целодневна организация на обучението и обедно хранене.
Единодушно бе взето решение за приемане на Стратегия за опазване на културното наследство за периода 2015 – 2020 г.

В общината се намират голям брой културни ценности от национално и местно значение, които имат висока историческа и художествена стойност. по този начин ще се подобри интегрирането на културно-историческите забележителности с развития туристически бранш. Ще се подобри състоянието на културното наследство, ще се стимулира развитието на музейната и читалищната дейност с предоставянето на по-качествени услуги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай