Банско става фестивален център

Банско става фестивален център | StandartNews.com

Това лято курортът Банско ще е център на фестивалната култура с „Бохеми Фест" и „Банско Бийт". Балканският фестивал „Бохеми" ще е на 26 и 27 юни на градския площад и ще прогони с неравноделните си ритми еднообразието и клишето на делника. Община Банско е съорганизатор на събитието, като намерението е да превърнат курорта в незаменимо място за разтуха през всички сезони. Екипът на „Бохемия Ентертейнмънт" вече обяви част от музикалните вихри.

Тук ще са сръбският майстор на баладата Zeljko Joksimovic, световноизвестният български кларнетист Иво Папазов-Ибряма , македонската поп дива Karolina Goceva, сръбските тръбачи от "Barka Brass Bend", гръцката банда Baildsa - „bayılmak". Банскалии и туристи ще гледат на живо и Gadjo Dilo , които зорко пазят стила „Manouche gypsy jazz" , както и уникалната българска инструментална формация „Булгара" и страхотните „Бански старчета". Водещ на феста ще е Ники Станоев. Входът за музикалните фенове е свободен.
Летните фиести в града под Пирин ще продължат с „Bansko Beat" - мощно музикално цунами, с чисто нови песни и разбиващи хитове. James Arthur, Mo 'Kalamity, Shawn Lee's Ping Pong Orchestra, Little Dragon, Sam Feldt и много други ще пеят на 10-ти и 11-ти юли в Банско. Двудневният фестивал е за всички, които предпочитат новата вълна в музиката, тази, която носи послания. Първият хедлайнер на „Bansko Beat" – Джеймс Артър, е абсолютна сензация с много почитатели у нас.

Британецът стана популярен през 2012 г. с победата си в X Factor Великобритания. Първият му сингъл - "Impossible", се превърна в тотален хит, а с него и увереността, че няма невъзможни неща за таланта. Друго откритие на Банско Бийт са американците Shawn Lee's Ping Pong Orchestra – те ще бъдат за първи път в България, като част от програмата на фестивала. За първи път тук ще пристигнат и французите Mo 'Kalamity and The Wizards, за да се уверим, че плавните ритми на реге музиката чудесно се преливат в шума на вековната гора.

Към звездния фестивал ще се включат и музикантите от The Sensimillianz - посланиците на реге културата в България. „Bansko Beat" крие още изненади, една от тях е конкурсът за непопулярна българска банда, който ще се проведе с приятелската подкрепа на БГ радио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай