Банско се побратимява с полския зимен курорт Закопане

Банско се побратимява с полския зимен курорт Закопане | StandartNews.com

По покана на кмета на полския град Закопане Лешек Дорула делегация от курорта Банско бе на визита там. Заместник - кметовете Сашка Въчкова, Александър Мацурев и Стойчо Баненски и секретарят Александър Рупчин посетиха полския зимен курорт. Очаква се съвсем скоро двата града да се побратимят.

По време на официалното си посещение делегацията участва в работна среща на тема „Сфери на сътрудничество между Банско и Закопане", на която бяха обсъдени възможностите за бъдещи съвместни дейности в областите туризъм, култура, спорт и съвместна работа по проекти с европейско финансиране. Двете общини традиционно поддържат добри отношения и са работили съвместно по проект „„Банско – Закопане – обмен на добри практики и сътрудничество за развитие и маркетинг на зимния туризъм". Част от програмата бе гледането на кръг от Световната купа по ски скокове, който се проведе в Закопане на 17 и 18 януари. състезанието премина при страхотна атмосфера и добрата организация от страна на домакините.

Група от полския зимен курорт ще бъде на гости в Банско в края на февруари тази година. Тогава се очаква кметовете на двата града официално да подпишат договор за партньорско сътрудничество, с което да се финализира процедурата по побратимяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай