Банско с 1,5 милиона повече приходи

Банско с 1,5 милиона повече приходи | StandartNews.com

Приеха отчета за бюджета на община Банско за 2105 г. на редовна сесия на общинския съвет. Приходната му част сочи ръст в събираемостта с 1,5 милиона лева в сравнение с предходната 2014 г. Повишението идва основно от събраните средства от данък недвижими имоти и туристическия данък, дължащи се на въведената стриктна финансова дисциплина и контрол от страна на администрацията.

Отчетът за направените през 2015 г. разходи показва продължение на установената политика за подкрепа на местния спорт с финансиране на дейността на спортните клубове и туристически организации, дофинансиране на учебните заведения в размер на 102 хиляди лева извън държавното финансиране. Извършени са и подобрения в материалната база на училищата. За социалните услуги пък са отделени близо 128 хиляди лева от общинската хазна.

Направените инвестиционни разходи са в размер на 4 833 000 лева. Започна цялостно изграждане на улица „Гоце Делчев" в Банско като пешеходна зона, построи се кръгово кръстовище, ремонтират се улици и други обекти. Подменени са тротоарите и премахнати стълбове и кабели по ул. „Патриарх Евтимий", разширени са гробищните паркове в някои населени места. Приети бяха представените годишни отчети за дейността на общинските дружества „Общински паркинги - Банско" ЕООД" и Футболен клуб „Банско".

Съветниците одобриха предложението на кмета Георги Икономов за закупуване на моторно транспортно средство за нуждите на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий" и на забавачката в село Места. Това се налага с оглед високопланинския характер на селата и затруднението в придвижването на децата и учениците, живеещи в тях, до средищното учебно заведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай