Банско иска баланс между бизнеса и екологията

Банско иска баланс между бизнеса и екологията | StandartNews.com

Банско. Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин връчи на министъра на околната среда и водите Нона Караджова отвореното писмо, подписано от 10 български общини, браншови и туристически организации. В него те настояват за ново екологично законодателство и баланс между изпълнителната власт, бизнеса и природозащитници.

Според местната власт и бизнеса имената на отделните зелени организации са без значение – те се възпроизвеждат от едно котило и с обща цел: да нахранят себе си за сметка на хората по регионите и бизнеса. На 4-о ноември същото писмо бе изпратено и на министър председателя Бойко Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева.

Министър Караджова посети Банско за честването на 50-годишнината от създаването на Национален парк „Пирин”. Тя бе посрещната в Дома на изкуствата от мъжка певчевска група. Министър Караджова връчи почетна грамота на директора на парка Валери Мечев. Той получи и друг дар – дървена пластика, от кмета на община Банско Георги Икономов. Тримата разгледаха разположената в центъра на курорта изложба “Пирин – вълшебната планина”. След това присъстваха на тържественото честване на юбилея в Дом на изкуствата.

„50 години са доста. Но и малко на фона Пирин планина, която съществува от милиони години. Тя си е същата благодарение на усилията на служителите на НП „Пирин”. Най-доброто за парка тепърва предстои. Има откъде да се черпи опит за управление на паркове, но не само по отношение на запазване на околната среда, а и да направим обектите достъпни за хората и през зимата, и през лятото. За да могат посетителите да усетят тази красота”, каза кметът на Банско Георги Икономов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай