Балони вдигнаха адреналина над Разлог

Балони вдигнаха адреналина над Разлог | StandartNews.com

Разлог. 12 топловъздушни балони и 3 мотопарапланера полетяха в небето над Разложката котловина и дадоха подобаващ старт на „Балон Фиеста разлог 2014". Фестивалът започна в четвъртък с привързания издигания и ще продължи до 23 януари. Участват в екстремните излитания екипажи от България, Украйна, Русия, Молдова, Латвия, Полша и Румъния.

Шоуто с балони вдигна адреналина на разложани и техните гости за трета поредна година. Този път атрактивната проява, която привлече много туристи в планинския град, ще е цяла седмица. Специално за гостите по време на проявата хотелите ще смъкнат цените на нощувките между 20 и 30%. Заявки за отдих направиха македонци и гърци. Разбира се, много от туристите в съседния курорт Банско също стават зрители на невероятното шоу.

През всичките дни, ако времето позволява, ще се извършват демонстрационни полети и привързани издигания. Фестивалът на балоните в община Разлог ще предложи и неповторимо огнено шоу (парад на горелките) след залез слънце. Топловъздушните балони ле

тят на височина около 200-300 метра в зоната Разлог – Баня – Банско, като продължителността на полетите е около 1 час. Най-голямото майсторство в управлението на балон е пилотът да използва оптимално въздушните течения. Организатор на третата международна балон фиеста е Термо СПА Хотел „Римска баня" в село Баня. Съорганизатори на мероприятието са Федерацията по въздухоплаването на Украйна, Българската асоциация на леката авиация и община Разлог. Директор на фиестата е Валерий Пономаренко. Цялостната координация на полетите е поверена в ръцете на Момчил Атанасов от Българската асоциация по лека авиация. Всяка сутрин се провежда брифинг с участието на екипажите, уточняват се радиочестотите за свръзка с екипажите, местата за излитане и се обръща специално внимание на мерките за безопасност при едновременното летене на топловъздушни балони и мотопарапланери. Действията са синхронизирани с полицията, пожарната, Спешен център и Планинската спасителна служба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай