Авария остави Монтана без вода за втори ден

Авария остави Монтана без вода за втори ден | StandartNews.com



Монтана. Голяма авария на довеждащ водопровод остави Монтана на сухо, съобщиха от фирма „ВиК” в града. От четвъртък сутрин на мястото на пробива около река Огоста са струпани много специализирани машини и хора за отстраняването на теча. На помощ са извикани и специалисти от „ВиК” – Бургас.

За отсраняване на аварията е прокарано ново трасе на водопровода, дълго 300 метра. От старите тръби е оставена само тази, която преминава през река Огоста, а останалите са подменени. Очаква се до края на деня водоснябдяването да бъде възстановено.

Два от кварталите са изцяло без вода, а останалите са с подаване само на ниските етажи. Искаха да бъде спряно водоподаването за пет дни, за да се отстрани аварията, но общината не се съгласи заради горещините, обяви кметът Златко Живков. На най-засегнатите квартали „Живовци” и „Мала Кутловица” се кара вода с цистерни.

Тя обаче стига само за пиене. Ситуацията се усложнява и от факта, че от водното дружество не са предупредили за спирането на водата и хората не са се запасили с живителната течност. Особено страдат семействата с малки деца, които живеят по високите етажи на жилищните блокове, допълни кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Цецо
Коментирай