Авариен отряд ще действа в София

Авариен отряд ще действа в София | StandartNews.com

София. Денонощна група за аварийно-спасителни дейности в София ще действа постоянно, по предложение на кмета  Йорданка Фандъкова, което трябва да бъде гласувано в четвъртък.

Групата, състояща се от 12 души, реагира на постъпили сигнали от оперативните дежурни на Столичния съвет за сигурност и центъра за видеонаблюдение.

Отрядът се отзовава за случаи със счупено или повредено общинско имущество, наклонени и паднали дървета и клони, повредени метални ограничителни колчета, откраднати капаци на шахти, преместени бордюри, битови инциденти и други проблеми, които крият опасност за здравето и живота на гражданите, пише в доклада на Фандъкова.

За работата си досега отрядът е премахнал 52 опасни дървета, обезопасил е 28 рекламни пана, предотвратил е последствията в 66 случая на дупки по пътното платно и откраднати или премахнати шахти, 19 пъти е оказал помощ на властите при пожари и битови инциденти, сред които гръмнали газови бутилки. Също така екипът е обезопасил 50 детски площадки, като е направил проверка на изправността на съоръженията.

Ако общинският съвет одобри предложението на кмета, ще бъдат отпуснати допълнителни 29 хил. лева за заплати на 12-те нови щатни бройки, 3822 за осигуровки, 1392 лева за здравни вноски и 870 лева за издръжка на отряда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай