Арт терапия за хлапета от столичен дом

Арт терапия за хлапета от столичен дом | StandartNews.com

Кампанията на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш" 2014 г. набра 3135 лв. в подкрепа на проекта на фондация "Дечица" - "Научи ме да творя и да опознавам света". Средствата бяха събрани от лични дарения на служители на Групата Райфайзен, както и от банката, която за всяко дарение от свой служител добавяше по още 100 лв. Със средствата от кампанията се стимулират децата от Дома за деца, лишени от родителска грижа "П. Славейков" в София да разгърнат творческия си потенциал чрез арт терапия, да рисуват, моделират, апликират, сглобяват. По този начин с помощта на специалисти - социални работници, психолози и педагози, на децата се помага да се справят с тревожността и агресията си, а в същото време да развият талантите и заложбите си.

Програмата за грижи включваше и посещение на исторически забележителности в София, Габрово, В. Търново, Трявна и Пловдив. Видяното по време на посещенията бе изразено в детски картини и платна, които можеха да бъдат разгледани на специално организираната изложба, която се проведе днес в София.

За изминалите 6 години кампанията "Избери, за да помогнеш" е подкрепила 166 проекта, като общата събрана сума от дарения на служителите, на банката и направените външни дарения, надхвърли 2 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай