Арестуваха семейство лихвари в Карнобат

Арестуваха семейство лихвари в Карнобат | StandartNews.com

Бургас. Семейство лихвари от Карнобат бяха арестувани при спецакция на бургаската полиция. За 24 часа са задържани 34-годишният Неделчо Иванов, съпругата му Анка Чолакова на 30 години и 18-годишният им племенник Енчо Иванов. Те са били спипани в момент, когато теглели пари от банкомат от чужда дебитна карта.

При извършения обиск в дома им униформените открили още 15 дебитни карти на различни местни жители, предимно роми, които лихварите били прибрали. В дома им са открити и 3 нотариално заверени договора за недвижими имоти, прехвърлени на 30-годишната Анка. Семейството държало в чекмедже и две тетрадки, в които водело регистър на всичките длъжници, на които раздавало заеми срещу лихви. Фамилията е разследвана в продължение на няколко месеца, съобщиха от полицията.

Членовете й действали по една и съща схема - давали стотици заеми на закъсали хора и в същия момент им прибирали като залог дебитните карти и документите за самоличност. След това сами теглели пари от картите като освен дадения заем, удържали и 50 % месечна лихва. Тримата арестувани са отрекли да се занимават с лихварска дейност. Те твърдели, че печелят от малък магазин за дрехи, разположен в двора на къщата им. В тетрадки водели имената на хората, които пазарували на вересия. Те обаче не могат да обяснят как са се озовали дебитните и лични карти на длъжниците у тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай