Арестуваха „бременски” сводници за пране на пари

Арестуваха „бременски” сводници за пране на пари | StandartNews.com

Плевен. Трима плевенски цигани, осъдени за сводничество в немския град Бремен, се върнаха в България. В родината обаче те бяха арестувани и им бяха повдигнати обвинения за пране на пари. Задържаните са от голямата фамилия Беркови – бащата Божидар, жена му Райна и дъщеря им Марина. Тримата бяха обявени от българските и германските власти през 2012 г. за организатори на международна престъпната група от общо 5 души, която набирала млади български проститутки за похотливите немци. Тя бе разбита при съвместна операция на полицията от двете държави,а ромите бяха екстрадирани.

През март тази година съдът в Бремен ги осъди за това, че „експлоатирали друго лице, упражняващо проституция и всеки път с цел извличане на имуществена облага, контролирали това лице при упражняване на проституцията, определяйки мястото, времето и степента при упражняване на проституцията и предприемайки мерки да попречат на лицето да се откаже от проституцията, действайки по занаят и като членове на престъпна група сдружили се с цел системно да извършват такива престъпления".

Тримата Беркови се завърнали в Република България, въпреки постановените присъди лишаване от свобода, тъй като о обжалват. Според плевенската прокуратура на тинейджърки на възраст до 18 г. била обещавана отлично платена работа като сервитьорки, но в чужбина били насилвани и принуждавани да проституират. Прибирали им документите, карали ги да правят 24 часа платен секс и им взимали заработените пари. Една от жертвите е етървата на Божидар и Райна – Василка, която подала жалба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай