Арест за общински съветник след удар по полицай

Арест за общински съветник след удар по полицай | StandartNews.com

Полицаи арестуваха общинския съветник и председател на Гражданско сдружение „ЕКИП" в Благоевград – Кирил Ваклинов. Той атакувал и ударил униформен, твърдят от полицията. Арестът е извършен по време на футболната среща между „Пирин" и „Ботев"-Пловдив в неделя вечерта на градския стадион „Христо Ботев".

По време на двубоя фенове на домакините на трибуните смачкали и запалили голям хартиен плакат. Полицейските служители веднага се опитали да го загасят, за да предпазят от наранявания зрителите и да спрат разрастването на огъня. Според официалната информация на полицията на един от полицаите е нанесен удар с юмрук от 42-годишния съветник Кирил Ваклинов, който е фен на „Пирин". Затова местният парламентарист е задържан със заповед в ареста до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата на разследващите продължава. Най-вероятно Ваклинов ще бъде изправен пред съда за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай по време на изпълнение на служебните му задължения.

Според фенове на „Пирин" не е имало удар от страна на арестувания общински съветник по полицая, а само блъскане, което е предизвикано от действията на униформения. Те твърдят, че в агитката бил баща със своя 12-годишен син, детето е вратар в юношеската школа на „Пирин". При запалването на транспаранта двама полицейски служители нахлули в агитката, за загасят горящия транспарант. Един от тях обаче се отнесъл грубо с момчето и го блъснал, при което детето паднало под седалките. Ваклинов видял тези действия на полицая и също блъснал униформения, който загубил равновесие и паднал. Предстои бащата на момчето да извади медицинско, то е с одран корем и повърхностни рани от падането. До 02,00 часа бяхме пред сградата на ОД на МВР-Благоевград с искане да пуснат Ваклинов, но го оставиха зад решетките. С нас бяха и 50 фенове на „Ботев", тъй като са прибрани в ареста четирима привърженици на пловдивчани, уточниха фенове на „Пирин".

Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай