Ансамбъл „Пирин" пя на общинска сесия

Ансамбъл „Пирин" пя на общинска сесия | StandartNews.com

С поздрав от ансамбъл „Пирин" започна неделната тържествена сесия на Общински съвет – Благоевград по случай 102-годишнината от освобождението на Горна Джумая /б.а. – старото име на града/ и Пиринска Македония. Празникът на областния център съвпадна с предсрочните парламентарни избори. Градоначалникът Атанас Камбитов даде отговор защо честването не бе отложено за друга дата.

„Аз смятам, че подобен въпрос не би трябвало да има. Преди 102 години тези, които са си давали живота за нашата свобода не са знаели, че ние не може да си управляваме страната като хората и на 5 октомври трябва да има предсрочни избори", заяви кметът. Днес може да направим нещо за страната си като гласуваме, увери той. „Пожелавам си след 5 октомври да живеем в държава, в която има много повече национални празници и много по-малко дни на национален траур", каза още Атанас Камбитов.

Председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков откри празничната сесия. След това с едноминутно мъчлание бе почетена паметта на героите, които се бориха и дадоха живота си за свободата на Горна Джумая и Пиринска Македония от турско робство. Бяха връчени отличията на почетните граждани на Благоевград Антон Москов и поета Борислав Владиков. Двамата бяха удостоени със званието на сесия на ОбС през месец май.

На тържествената сесия присъстваха областният управител на Благоевградска област Димитър Димитров, военнослужещи от формирование 26 400, представители на политически партии и граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай