Англичанин иска да е общински съветник в Банско

Англичанин иска да е общински съветник в Банско  | StandartNews.com

Англичанинът Джеймс Хюз, който вече е половин българин, се бори за място в местния парламент в най-добрия ни зимен курорт Банско. Той живее там от 2003 година, женен е за българка. Двамата стопанисват семейния хотел „Авалон". На тези местни избори Хюз ще се опита да стане общински съветник от листата на Коалиция „Реформаторски блок", в която е на четвърто място. Вярва, че ще успее с преференциален вот, тъй като има подкрепата на много банскалии.

„Смятам, че мога да бъда полезен на Банско с моите опит и знания. Вече съм тук цели 12 години. С времето, бавно и постепенно, стигнах до това решение. Мотивира ме и доверието на много от банскалии. Те вярват в мен, както и аз в тях. Убеден съм, че курортът трябва да се промени и развива", твърди Хюз. Уверява, че като съветник може да предложи нови посоки за развитие и да даде много на града и околните селища. Признава, че е в листата на РБ, защото е приятел на Лазар Захов, който е неин водач и кандидат за кмет на общината. Джеймс е живял в много големи курорти, които са целогодишни. „А ние залагаме на 3 месеца зимен сезон, което не е достатъчно.

Трябва да използваме максимално и летните 4-5 месеца, да привлечем повече туристи, за да има повече приходи за местните хора, повече работни места. Нашият фокус трябва да е в местната уникална картина – история, минало, култура, кухня. Защото модерни курорти с много бетон има колкото щеш в Европа. Длъжни сме да съчетаем модерния ски център в Пирин планина със стария възрожденски квартал в града. Да рекламираме по-добре старите занаяти, вековните къщи, калдъръмените улици, дори банския диалект. Не бива отново да измислим колелото, а да черпим опит от утвърдени целогодишни курорти", убеден е Хюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай