Анелия Клисарова влиза в кметската битка за Варна

Анелия Клисарова влиза в кметската битка за Варна | StandartNews.com

Бившият министър на образованието от кабинета „Орешарски" проф. д-р Анелия Клисарова влиза в кметската битка за Варна като независим кандидат. Номинацията й е издигната от инициативен комитет, в който влизат представители на сдружението „Търсете жената", като официално ще бъде обявена в четвъртък в Английския двор на Археологическия музей.

„Заставаме зад кандидатурата на проф. Клисарова, защото сме убедени, вярваме, че е дошло времето след толкова много години и толкова мъже начело на Варна, градът за първи път да бъде поет от твърди ръце, в кадифени ръкавици", каза председателят на сдружението вицеадмирал от запаса Петър Петров.

Като независим кандидат вече се заяви и бившият транспортен министър кап. Данаил Папазов. Той беше издигнат от сдружението „Живот за Варна".

Проф. Анелия Клисарова е била два мандата ректор на Медицинския университет във Варна. Била е общински съветник от БСП, а в предишния парламент с листата на социалистите беше избрана за народен представител, но стана министър на образованието в кабинета. На последните избори също беше кандидат за депутат на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай