Амазонки пазят туристи на морето

Амазонки пазят туристи на морето | StandartNews.com

Две двойки конни полицаи – две дами и двама мъже, патрулират вече в Албена. Конните патрули са истинска атракция за туристите в курорта, които не пропускат да ги снимат. За първи път и конна полиция се включва в охраната на сезона, като това е част от засилените мерки за сигурност, които страната ни предприе тази година. Полицаите са от столицата и обиколките им са из целия комплекс – както по крайбрежната алея, така и по плажната ивица и търговската улица. Расовите жребци и техните ездачи ще бъдат на пост до 31 август.

За седма поред година има и съвместни българо-румънски патрули в комплекса, като тази мярка е изключително добре приета от румънските туристи, които са сред най-многобройните по Добруджанското Черноморие. Общо четирима са командированите румънски полицаи, които ще останат до края на август. Двама от тях са в Албена, а другите двама – в Балчик, който е любима спирка по пътя на румънските туристи у нас.

Служителите на реда от северната ни съседка знаят български език и ползват и още един чужд език. Както всяко лято, охраната по морето е подсилена и с командировани служители на реда от вътрешността на страната. В най-активните месеци на отпуски юли и август, общо 32-ма полицаи от дирекции в страната патрулират в Албена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай