Аладжата с нова мултимедийна експозиция

Аладжата с нова мултимедийна експозиция | StandartNews.com

Варна. Новата интерактивна мултимедийна експозиция "Аладжа манастир – история, легенди и загадки" ще бъде открита във вторник в сградата на музейния комплекс, съобщиха от Регионалния исторически музей във Варна. На откриването се очаква да присъстват кметът Иван Портних и сър Робърт Скот - консултант на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 година.

Проектът за новата експозиция е дело на Асоциация "Шкорпил" – Варна по програмата "Варна – територия на творчество" и е в подкрепа на инициативата "Варна – културна столица на Европа 2019 г."

Основната цел е да бъдат използвани съвременните компютърни технологии за създаване на мултимедиен продукт, който да представи по достъпен и атрактивен начин историята, проучванията и културното наследство на средновековния скален манастир край Варна. Реализацията на проекта е част от дейността на Асоциация "Шкорпил" за популяризиране културното наследство на братя Шкорпил чрез иновационни проекти и се осъществява със съдействието на Регионалния исторически музей във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай