"Абсурдни времена" в стихове представят в Гоце Делчев

"Абсурдни времена" в стихове представят в Гоце Делчев | StandartNews.com

Благоевград. Община Гоце Делчев организира представянето на едно от най-успешните стихосбирки през последните 25 години - "Абсурдни времена". Тя е любовен дует на поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев. Срещата с авторите ще се състои на 12 април, събота, от 18.00 часа в изложбената зала на Дома на културата. Творците ще представят своята уникална стихосбирка, която е своеобразен диалог между тях. Поетите ще участват в отворена дискусия с любителите на словото от Гоце Делчев и ще отговорят на техните въпроси.

Маргарита Петкова е родена в София. Завършва българска филология във Великотърновския университет. Публикува от ученичка в столичния печат и нашумява още преди да излезе първата й книга "Дива къпина" през 1983 г. Автор е на 13 стихосбирки, на текстовете на над 200 популярни песни и няколко мюзикъла. Носител на много национални награди.
Добромир Банев е роден в Ловеч. Завършил „Право" през 1993 година в СУ „Св. Климент Охридски". Автор на текстове за поп песни, на материали за периодичния печат, автор на книгата „Еднакво различни", излязла през 2011 година. Съвсем скоро ще излезе от печат и втората му самостоятелна книга с работно заглавие „Хамалогия на чувствата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай