Прибраха 20 бездомни бургазлии в приют

 Прибраха 20 бездомни бургазлии в приют | StandartNews.com

20 души са прибрани от улиците и настанени в общинския приют в Бургас. Очакваме заради снеговалежа и ниските температури, да бъдат приети още неколцина до края на деня, обясни управителят на Центъра за временно настаняване на бездомни Димитринка Колева. Месеците декември и януари са критични и по това време рязко скача броят на хората, които търсят спасение от студа в приюта.

В условията на лоша метеорологична обстановка и риск от измръзване в Центъра се приемат кандидати и без заповеди от Агенция "Социално подпомагане".

Капацитетът на двата корпуса на пансиона е до 30 човека, но има възможност и за осигуряване на допълнителни места при необходимост. Там бездомните получават покрив над главата си, топла храна и баня.

Три сантиметра сняг затрупа морския град. Всички пътища от републиканската пътна мрежа са отворени и проходими за движение при зимни условия, съобщиха от областната управа. Пътят Слънчев бряг - Обзор е с ограничение за тежкотоварните автомобили - задължително е използването на вериги. 96 снегопочистващи машини и 6 контролиращи обработват пътищата от републиканската пътна мрежа в област Бургас. На телефон 112 няма постъпили сигнали за хора в бедстващо положение. От изминалото денонощие главно сигналите постъпили на спешния телефон са били свързани със закъсали автомобили и непочистени третокласни пътища. От ЕВН информираха, че обстановката е спокойна. В цяла област Бургас има 7 села останали частично без ток - Каменар, Лъка (Поморие),Извор, Братово (Бургас), Бродилово (Царево), Атия (Созопол), Емона (Несебър). Екипи работят за отстраняване на авариите. Пристанище и Летище Бургас са отворени.

В бургаските школа ще бъдат намалени часовете на учениците, които са втора смяна, за да могат навреме да се приберат у дома, казаха от общината. В село Маринка денят бе обявен за неучебен, тъй като има проблеми с тока и в школото не могат да пуснат парното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай