4 проекта по евросредства проверяват в Добрич

4 проекта по евросредства проверяват в Добрич | StandartNews.com

Четири общо са проектите, изпълнени с европейски средства по различни програми, които са обект на прокурорска проверка. Това обяви пред медиите окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов, като сподели, че два от проверяваните проекти са в община Шабла.

"Единият е проектът за стадиона в Шабла, за който се самосезирах след репортажи на медиите. Самият аз посетих Шабла и на място, като видях това, което е направено, мога да кажа, че в никакъв случай не е 5 млн. лв. Другото досъдебно производство е за реализирания по програмата за рибарство площадка за наблюдение и енергийна пирамида, направена в непосредствена близост до фара. За този проект, проверката е разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров", каза Николов.

Той уточни, че сумата за реализацията на площадката е в около 260 хил. лв. По двата проекта работят два отделни екипа, като от община Шабла са иззети документите за двата проекта.

Още два проекта са обект на прокурорски проверки, каза в отговор на питане Николов, като отказа към момента да коментира на територията на кои общини са и за какви суми по кои от европейските програми се извършват проверките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай