47 пожара в Кърджалийско през при използване на отоплителни уреди

47 пожара в Кърджалийско през при използване на отоплителни уреди | StandartNews.com

Кърджали. От началото на отоплителния сезон до момента в Кърджалийско са възникнали 47 пожара, причинени от отоплителни уреди и изхвърлени незагасени отпадъци, съобщиха от ОД на МВР Кърджали.

По два от случаите има загинал и пострадали граждани и се води разследване. Унищожени са 60 кв. м покривна конструкция и домашно имущество. Статистиката сочи, че 33 от всички регистрирани пожари са заради запалванията в комини, 8 са пожарите в контейнери за смет.

Служителите от Регионална дирекция "ПБЗН" – Кърджали извършват тематични проверки в обектите, приоритетно там, където има масово пребиваване на хора – хотели и хижи в зимните туристически курорти, учебни, детски и здравни заведения, търговски обекти. Специално внимание се обръща на състоянието на електрическите инсталации- изправността, монтаж и използването на отоплителните уреди и условията за успешна евакуация и успешно пожарогасене.
Проверява се също състоянието на пътищата, водоизточници, пожарни хидранти и инсталации за пожароизвестяване и пожарогасене.

Съвместно с общинските администрации се извършва превантивна дейност в социалните домове и жилища за осигуряване своевременна защита от пожари на самотноживеещи, трудноподвижни и болни граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай