41 на работа в социални центрове в Благоевград

41 на работа в социални центрове в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. 41 благоевградчани започват работа в трите новоизградени центъра за настаняване от семеен тип и едното защитено жилище в община Благоевград. Работните места се осигуряват по ОП „Развитие на човешките ресурси".

Изпълнен бе проект „Предоставяне на нови социални услуги в общността". Договорите на по-голямата част от бъдещите служители вече са подписани. Всеки един от социалните центрове се състои от шеф на екип, социален работник, психолог, рехабилитатор, 6 детегледачи, две медицински сестри и двама хигиенисти. В защитеното жилище пък ще има ръководител, социален работник, медицинска сестра, трудотерапевт и хигиенисти.

Подписалите договори започват работа на 6 юни. Те ще подготвят социалните заведения за старта на същинската работа. Всички служители ще преминат и през специално обучение. Процесът по преместване на децата от социалните домове в центровете от семеен тип и защитеното жилище ще продължи няколко месеца. Общата сума на проекта е 1 927 191.24 лева, а продължителността му е 24 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай