36 селища в Кърджалийско остават без вода

36 селища в Кърджалийско остават без вода | StandartNews.com

Кърджали. Заради отстраняване авария на магистралния водопровод без вода или с нарушено водоподаване в сряда на 18 юни от 8 часа сутринта до 20 часа ще останат потребителите в Кърджали, Момчилград и още 34 села, които се водоснабдяват от язовир „Боровица".

„Предстои смяна на спукан калник по водопровода в района на с. Ненково. Вече е огледан теренът и подготвена техниката за отстраняване на проблема. Ремонтът ще струва няколко хиляди лева", обясни Ахмед Мустафа, зам.- управител на Водното дружество в Кърджали. По думите му резервоарите на Пречиствателната станция до с. Енчец са пълни в момента 85-90 на сто, което означава, че в областния град питейна вода може да няма за по-кратко време.

През февруари т. г. бяха извършени ремонтни дейности заради теч от пробив на магистралния водопровод в друг участък, намиращ се в старата градска част на Кърджали. Тогава бяха подменени 200 м износени тръби, а за целта вложени 400 хил.лв., осигурени от правителството.

През лятото няма опасност жителите на Кърджали, Момчилград и околните села да останат без вода. Има нужда от планови ремонти и в други участъци по водопровода, но това може да стане само при осигурено финансиране, коментират специалистите.

Заради падналите дъждове през последните дни проблеми с водоподаването в област Кърджали няма, не е регистрирано влошаване качеството на водата след пороите, увери Ахмед Мустафа, зам.-управител на Водното дружество в Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай