210 нарушения за непочистени тротоари в София

210 нарушения за непочистени тротоари в София | StandartNews.com

210 нарушения са констатирани към момента за непочистени тротоари и прилежащи територии в София. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България" на Радио „Фокус" инж. Янислав Чулев от Столичен инспекторат. По думите му нарушенията обаче намаляват и все по-голяма част от гражданите изпълняват съвестно своите задължения. Инж. Чулев допълни, че контролът на снегопочистващите фирми е непрекъснат и ще има наложени глоби за изминалия обилен снеговалеж.

„Столичният инспекторат наблюдава и тези проблеми, които застрашават здравето и живота на гражданите. Един такъв проблем това са висулките, които се образуват при разтопяването на снега", добави инж. Чулев. По думите му гражданите, които не могат сами да се справят със задачата, подават сигнал на 112 или сигнализират на Столичният инспекторат, след това сигналите се препращат към съответното звено на Столична Община или към службите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението", за да може да получат съответната адекватна помощ.

„Знаете , че висулките понякога са на постройки, които са на по 7-8-10 етажа и не е целесъобразно самите живеещи или т. нар. етажна собственост да предприема мерки по отстраняването, тъй като е опасно и за тях самите", посочи инж. Янислав Чулев. Той каза още, че и към момента продължава почистването и обработката срещу заледяване на вътрешнокварталните улици и пешеходните зони в София. Той добави, че основните булеварди и пътни артерии са почистени, а колите на градския транспорт се движат по маршрутите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай