144 ученици от 18 държави на летен лагер в АУБ

144 ученици от 18 държави на летен лагер в АУБ | StandartNews.com

Благоевград. 144 ученици от 18 страни посреща днес Американският университет в България.

До 20 юли младежи от САЩ, Австрия, Испания, Франция, Израел, Сирия, Русия и други страни ще учат и ще се забавляват заедно в учебното заведение. С пълна стипендия в летния лагер ще участва победителката в националното състезание за 9-ти клас по творческо писане на английски език Ивелина Нумерова от Карлово.

В десетото юбилейно издание на лагера общо 10 ученици са приети на пълна стипендия. Освен ежедневните образователни курсове и извънучебни дейности, младежите ще покажат своя артистичен талант във „Вечер на талантите" на 15 юли от 19:30 ч. Ще има и други интересни събития - „Вечер на киното", включване в доброволчески дейности и „Вечер на игрите". Обучението в летния лагер се провежда изцяло на английски език. Програмата включва осем образователни курса, от които всеки участник може да избере три. Част от тях са журналистика, бизнес, творческо писане, театър, презентационни и комуникационни умения.

Всички ученици ще получат от АУБ сертификати за участие в образователната лятна програма. Организаторите на летния лагер не са забравили и забавленията за участниците – те могат да играят баскетбол, волейбол, боулинг, футбол, да плуват, да практикуват йога. Младите хора ще се запознаят и с родни забележителности в Рилския манастир и София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай