129 нови работни места по проект в Благоевград

129 нови работни места по проект в Благоевград | StandartNews.com

Община Благоевград ще обслужва 168 души в над трудоспособна възраст и неравностойно положение по проект. Разкриват се и нови 129 работни места в града. Бюджетът на проектното предложение е на стойност половин милион лева безвъзмездна финансова помощ. По този начин кметският екип на Атанас Камбитов ще подобри жизнената среда в града и добри условия и грижа за хората в неравностойно положение.

След като в общината бяха обявени класираните кандидати за услугата „Личен асистент", предстои още жители на Благоевград, които са в нужда, да получат квалифицирана помощ. Проектът е свързан с разкриването на звено „Център за услуги в домашна среда" към Домашен социален патронаж за предоставяне на интегрирани социални услуги за лица над трудоспособна възраст и лица в неравностойно положение.

Двадесет и едно са децата с увреждания, 131 възрастни над 65 годишна възраст са с увреждания и 16 са самотно живеещи хора с увреждания. Всички те ще бъдат обгрижвани чрез новите услуги, които ще бъдат разкрити. Те ще отговарят изцяло на комплексните индивидуални потребности на потребителите на услугата, включително и здравни, като целта е да се подобри максимално жизнената им среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай