120 се жалват на депутати от селски кмет

120 се жалват на депутати от селски кмет | StandartNews.com

Велико Търново. Народните представители от ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков съвместно организираха приемна по време на парламентарната ваканция. 120 души от село Русаля пък са се подписали в искане за отстраняването на  кметския наместник Сашо Начев, който от 9 г. изпълнява тази длъжност. За да се запознаят подробно със ситуацията в селото, депутатите обещали на местните хора да направят изнесена приемна там.

Повече от 30 души разказаха за  проблемите си пред народните избраници. Жители на с. Шемшево се оплакаха от непоносима миризма, идваща от местен свинарник. Народните представители поискаха от областната структура на Агенцията по храните да извърши проверка и, ако е необходимо, да вземе мерки, за да осигури нормална среда за хората, живеещи в близост. В Шемшево искат в следващата инвестиционна програма на общината да бъде предвиден ремонт на местната детска градина, където се възпитават над 20 деца. Те са поискали и ремонт на селските улици.  Група великотърновци се оплакала от силен шум, който много рано сутрин идва от обект за производство на закуски. Живущите наоколо настояват от РЗИ да бъде извършено изненадващо замерване на шума, който вдига тестомелачната машина в обекта.

Инженер от старата столица пък предложил на депутатите нова технология за почистване на войнишките паметници. Атмосферните условия имал пагубно влияние върху тях, но вече той е намерил специална технология за почистването им. В община Велико Търново вече е назначена специална комисия, която се е заела с този въпрос, обясниха Евгени Стоев и Мирослав Петков, които ще свържат специалиста с общинските експерти.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай