110 младежи търсят работа на трудова борса в Кюстендил

110 младежи търсят работа на трудова борса в Кюстендил | StandartNews.com

Около 110 безработни младежи на възраст до 29 години потърсиха работа на Младежка трудова борса, организирана от Кюстендилската дирекция „Бюро по труда". Оферти пред младежите представиха 14 работодатели, предлагащи общо 89 свободни работни места за сервитьори, шивачи на обувки, машинни оператори, общи работници, кредитни консултанти, продавач-консултанти и други. Според експертите практиката от предишни издания на проявата сочи, че в 80% от случаите се стига до трудов договор при подобни срещи и първо интервю за работа.

„Работодателите представят сами какво предлагат и какво изискват. Ние сме винаги готови да съдействаме като посредници", каза директорът на бюрото по труда в Кюстендил Юлияна Хаджиева.

„По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" има действаща схема "Младежка заетост"- за стажуване и обучение за 6 месеца. До края на годината ще стартира още една схема за младите хора до 29 години за включване в обучение чрез ваучерна схема и след това конкретна заетост.", обяви пред присъстващите на борсата директорът на Регионалната служба по заетостта в Благоевград Станислава Поповска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай