10 дни бира и джаз пред "Шмайзера"

10 дни бира и джаз пред "Шмайзера"    | StandartNews.com

Мачовете от европейското на огромен екран на "София Бирфест"

Най-добрата бира от Чехия, Германия и Испания ще се лее 10 дни пред Паметника на съветската армия в столицата. Докато се наслаждават на класното пиво, гостите на "София Бирфест" могат да наблюдават най-интересните срещи от Европейското първенство по футбол.

Фестивалът, който се организира от Столична община и "Пазари Юг", беше официално открит вчера и ще продължи до 26 юни. Градусът на настроението освен с мачове ще се поддържа с много музика. Стартът бе даден от джаз групата Брас Асоциация Комбо. През следващите дни концерти на открито ще имат Остава, Васко Кръпката, ПИФ и Подуене Блус бенд.

По време на феста кулинари ще демонстрират как се правят специфични интернационални храни, а публиката може да опита или да се включи в приготвянето им. Забавленията не свършват до тук. Организаторите са предвидили различни състезания. Посетителите на феста ще могат да премерят сили в теглене на въже, задържане на кегове с бира за продължително време. Победителите в игрите ще бъдат наградени. Бирфестът не се прави специално за европейското по футбол, въпреки че съвпада с него, коментираха от Столична община. И допълниха, че се предвижда той да се провежда всяко лято.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай