Задейства ли Путин група "Алфа" заради Дугина? Проф. Чуков

Забелязва се букет от версии за извършителите и поръчителите на това престъпление, пише анализаторът

Задейства ли Путин група "Алфа" заради Дугина? Проф. Чуков | StandartNews.com

Убийството на Даря Дугина около 21.00 ч. на 20-ти август и последиците от него могат да се охарактеризират с приписваната знаменита фраза на Тайлеран, френски държавник от 19-ти век: "Това е по-лошо от престъпление, това е грешка.“ Това написа във Фейсбук проф. Боян Чуков. Ето какво още гласи постът му, цитиран от "Епицентър":

"По информация на англоезичен информационен ресурс, Путин незабавно, след като е научил за убийството на дъщерята на Дугин, е подписал указ за спешно активиране на силите на група "Алфа", която работи под егидата на ФСБ.

Когато членове на Хизбула отвлякоха четирима руски дипломати през 1985 г., убивайки един от тях, Русия изпрати група "Алфа" на КГБ да се справи със ситуацията.

Случаят бе достатъчно широко обсъждан в световните медии. Предполагам, че в обозримо бъдеще ще научим за последиците от активирането на група "Алфа".Така ще разберем и руското следствие до каква писта се е добрало по случая с Даря.

Иначе се забелязва букет от версии за извършителите и поръчителите на това престъпление.Като се започне от неизвестната Национална републиканска армия на Русия, украинските специални служби под ръководството на МИ6 или ЦРУ и се стигне до Мосад. Богат избор в зависимост от пропагандната гледна точка".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай