Събота,

Цял свят празнува рождения ден на Фреди Меркюри

От: Failed to load user -
3503
Цял свят празнува рождения ден на Фреди Меркюри
A
A
A

На днешната дата покойният фронтмен на Queen Фреди Меркюри щеше да навърши 67 години, а в негова памет благотворителната фондация на негово име и популярната клубна верига Hard Rock Cafe организират ред събития по цял свят.

Тази вечер партита в чест на Фреди ще има в Хелзинки, Амстердам, Барселона, Мадрид, Брюксел, Копенхаген, Кьолн, Берлин, Мюнхен, Единбург, Флоренция, Венеция, Рим, Лондон, Манчестър, Прага, Париж, Варшава, Краков, Дъблин, Лисабон и дори Буенос Айрес и Токио. Фондацията му пише, че всеки може да почете датата атрактивно като пусне мустаци, изненада колегите си на работа с някои от емблематичните костюми на изпълнителя или просто дари пари за борбата със СПИН.

Официалният сайт на Queen пък пуска фланелка със стилизирания лик на вокалиста, която е ограничена до 300 бройки, а всички продажби ще бъдат дарени на благотворителната организацията. Също така по повода в играта Angry Birds се завръща базираният на Фреди Меркюри герой, който беше представен на рождения му ден миналата година.

Фондация Фреди Меркюри е основана през 1992 г., месеци след смъртта на Меркюри от СПИН на 24 ноември 1991 г. на 43-годишна възраст.

"Фреди Меркюри е много специален за мен, тъй като на сцената той не изглежда като изпълнител, а като супергерой", казва във видеосъобщение популярният британски комик Мат Лукас, който е също така фен на групата.

"Въпреки че смъртта му е трагедия, тя даде живот на фондацията на негово име, която вече е инвестирала милиони и милиони лири за лечението на болни от СПИН и вируса на ХИВ. "

Междувременно биографичният филм за легендарния вокалист, държал диагнозата си в тайна през последните пет години от живота си, окончателно пропадна след творчески разногласия между останалите членове на Queen и ангажирания с ролята Саша Барон Коен.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията