Трифон Иванов: Имах танк, продадох го

Железният защитник пази екипи на Кантона и Барези

Трифон Иванов: Имах танк, продадох го | StandartNews.com

Покупка на танк е най-щурата идея на Трифон Иванов. Това призна железният ни защитник пред "Спортлайн". "Взех го от нашата армия. Разбира се, без оръдие. Но през свободното си време го карах на една поляна край Поликраище. Сега имам зимна моторна шейна, която карам край моята хижа до родното ми село Горна Липница", сподели Туньо, който сега е координатор на БФС за Северна България.

Той не скри и кои са били идолите му на терена. "Нашият национален отбор гостуваше в Италия и след мача си размених фланелката с Франко Барези, който за мен бе велик защитник", каза Трифон, "С "Рапид" (Виена) пък играхме на "Олд Трафорд" с "Манчестър Юнайтед". Загубихме с 0:1. Малко преди края на мача помолих Кантона, който за мен е велик футболист, да ми даде неговата фланелка. След последния съдийски сигнал всички мои съотборници се втурнаха към него да го молят да им даде фланелката. Той обаче величествено ме посочи с пръст и каза "Фланелката е за Иванов".

Туньо не скри, че е бил крив характер. "В "Нюшател" мой треньор беше французинът Жилбер Грес. Веднъж се ядосах и му казах, че не разбира нищо от футбол. Много често и на другите места съм си патил от това, че съм откровен", завърши великият ни бранител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай