Тамплиер номер 1 с нова книга

Румен Ралчев събира елита на премиера в х-л "Кемпински"

Тамплиер номер 1 с нова книга | StandartNews.com

София. Храм на тайните общества става в четвъртък хотел "Кемпински" в София. Рицари на духа и словото събира Румен Ралчев от 18,30 ч в зала "Силует". Великият приор на тамплиерите у нас прави премиера на том втори от мащабния си изследователски труд в 4 части "Тамплиерство и масонство".

От днес луксозното издание с твърди корици "От Ордена на храма до франкмасонството" е вече на пазара с клеймото на "Стандарт". Книгата може да се намери на вестникарските сергии и в големите книжарници. В нея Ралчев проследява историята на най-влиятелния средновековен орден от създаването му до унищожаването му от френския крал Филип Хубави и папа Климент V.

Авторът не изключва влиянието и ролята на Христовата милиция в раждането на свободните зидари, но посочва за родоначалник на съвременното масонство тайнственото философско учение на розенкройцерите.

Великият Приор за първи път публикува тамплиерските устави, включително най-стария - Латинският. Т.нар. Таен устав на ордена, дело на мистериозния Магистър в сянка Ронселен, пък загатва за българската следа при тамплиерите. Той повелява: "Знайте, че Бог не прави разлика между хората, независимо дали са християни, сарацини, евреи, гърци, римляни, франки или българи, защото всеки човек, който приеме Бог, е спасен". Този документ още веднъж потвърждава факта, че нито едно събитие в Средновековието не се е случвало без участието на една от трите "велики" сили в Европа - България, коментира авторът. Той показва и три от тайните шифри на храмовиците, с които те кодирали кореспонденцията си с папи, монарси и иноверци. Подобни са припознати и използвани от масоните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай