Стотици любители на каяка на събор край Струма

Стотици любители на каяка на събор край Струма | StandartNews.com

Благоевград. Стотици любители на каяка в бързи води от цялата страна ще се съберат на национален събор „Каяк в бързи води – Струма 2013".

Събитието ще се проведе от 6 до 8 септември край река Струма, където този спорт може да се практикува целогодишно. Мястото е предпочитано от всеки фен на бързите води. Каякари ще премерят сили на изграденото слаломно трасе.

Инициативата е за насърчаване на начинаещите и обмяна на опит между клубовете от страната. През дните на събора се провеждат множество спускания, както и кратки демонстрации на различни техники за управление на каяк. Специално внимание ще бъде отделено и на най-малките ентусиасти, които с всяка изминала година се увеличават.

Надпреварата на специално изграденото за целта слаломно трасе ще се проведе в събота, на 7 септември, след официалното откриване на събора. Вечерта ще бъде награждаването, което ще завърши с парти.

Националният събор се организира от Българското каяк общество и е подкрепено от клубовете по рафтинг. Сдружението е създадено с цел да развива каяка в бързи води и да се грижи за реките, в които се практикува. Организацията провежда курсове за обучение и информационни кампании за популяризирането на спорта и реките.
Все по-често взима отношение по наболели въпроси, свързани с поддръжката и експлоатацията на реките ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай