Петък,

Силистренка отбелязва 100-годишен юбилей

От: Failed to load user -
2013
Силистренка отбелязва 100-годишен юбилей
A
A
A

Силистра. Баба Надежда Илиева Ганева празнува 100-годишен юбилей, съобщиха от пресцентъра на община Силистра. Кметът на общината д-р Юлиян Найденов посети столетницата с букет и торта със запалени свещички. Той я поздрави лично за празника, като й пожела още дълго да радва както деца и внуци, така и всички силистренци с дълголетието и силата на духа си.

Баба Надежда получи също букет и поздравителен адрес от Председателя на Общински съвет д-р Мария Димитрова. Възрастната жена каза, че е била служител на Община Силистра през четиридесетте години на миналия век. Надежда Илиева Ганева е родена на 25 юли 1913 г. в гр. Алфатар, обл. Силистра. Живее в гр. Силистра на ул. „Минчо Лъсков" 1, ет. 1. (срещу хотел „Дръстър" ) Има две деца – дъщеря, която е починала и син на 70 г., който живее в с. Ситово. Дълги години е работила като санитар в болницата.

От 2005 г. винаги е ползвала социални услуги – домашен помощник и социален асистент, предоставяни от Община Силистра. От месец март 2011 г. досега ползва социалната услуга „Личен асистент" по проект „Подкрепа за достоен живот", финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси".

През всичките тези години при нея са минали над 10 асистенти. Всички се учудват на паметта, която тя притежава и умело свързва дати, факти, лица и събития. Повече от 20 г. е незряща. Страда от глаукома.

Личният асистент се грижи изцяло за нея – подпомага я при поддържане на личната й хигиена, приготвя храна и й помага при хранене, поддържа чистота в жилището, пазарува.

Денонощно над главата й е радиоточката, от която се осведомява за всичко по света и у нас. Вълнува се от случващото се в политиката в България и по света.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията