Само за жени: 5 безценни трика за летящ старт на седмицата

Омагьосай понеделник с шоколад и секси бельо

Само за жени: 5 безценни трика за летящ старт на седмицата | StandartNews.com

Безспорно уикендът е най-хубавата част от седмицата. А надали има някой, който да се противопостави на факта, че най-неприятният ден е понеделник. И как да не е? Прекарали сте чудни почивни дни пред телевизора с любимия човек или на шопинг и кино с приятелки и изведнъж се озовавате в офиса с недоволните шефове, купища работа и мрънкащи колеги. Ден мечта! От www.prevention.com идват на помощ на всички, до болка отегчени от гадното начало на работната седмица, с 5 съвета как да мразим понеделниците по-малко.

1. Палава под костюма

Време да изпратиш всички бабешки гащи в дълбините на гардероба и да извадиш страхотните бикини от червена дантела, които пазиш само за специални случаи. Много проучвания са доказали, че една жена се чувства секси, уверена и щастлива, когато е с хубаво бельо, дори никой друг освен нея да не знае за това. Щом си кокетно настроена, досадният понеделник ще приключи много по-бързо от очакваното. Ако пък не искаш да носиш специалните си бикини напразно, уговори си среща с твоя човек след работно време. Какъв по-хубав завършек на деня?

2. Хапване с дружка

Замисли се колко често искаш да се видиш с най-добрите си приятелки, но служебните и семейните ангажименти винаги излизат на преден план. Е, сега можеш да поправиш това. Направи си свой собствен ритуал, като всеки понеделник си уговаряш обяд с някоя твоя дружка. Така хем ще вкараш малко свежест в началото на работната седмица, хем най-накрая ще чуеш за мускулестия пожарникар, с който приятелката ти се среща от месец.

3. Улови лъчите

Е, вярно, че през този сезон слънчевите дни са рядкост, но все пак е хубаво да чуеш и този съвет. "Няколко минути дневно, прекарани на слънце, не само ни зареждат с витамин D, но и увеличават нивото на серотонин, виновника за доброто настроение", обяснява д-р Франсис Ледер, клиничен психолог. Затова 15-минутна разходка на слънце по време на обедната почивка ще те направи по-щастлива и енергична.

4. Лакомства вместо мюсли

Трудно е да те привлече здравословната зърнена закуска, като знаеш, че можеш да я замениш с парче шоколадова торта. Вярно, това може да се отрази на талията ти, но рискът си струва. Ако хапването на прекрасен сладкиш в понеделник сутрин стане друга твоя традиция, ще започнеш да очакваш началото на работната седмица с нетърпение, повярвай ни. А насладата, която ще ти донесе това, ще те крепи през целия ден и ще ти помогне да изтърпиш лошото настроение на шефката.

5. Свръхдоза любов

"Няма по-добро начало на седмицата от секса преди работа", казва д-р Никалъс Кардарас от манхатънски рехабилитационен център. Виновник за това е окситоцинът, хормонът на любовта, който се отделя по време на секс. Ако се заредите добре с окситоцин в понеделник сутрин, ще си подсигурите добро настроение не само за деня, а за цялата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай