Папски внуци пеят у нас

Папски внуци пеят у нас | StandartNews.com

София. Братята Диего и Гуидо Ронкали, внуци на папа Йоан XXIII, идват за рецитал у нас в чест на своя чичо, известен като Българският папа. И двамата са в плен на артистичните музи - Гуидо е известен италиански актьор, има множество роли в киното и в телевизионни сериали, a Диего преподава музика в Консерваторията в Кампобасо. Те ще четат писма, откъси от документи и послания на своя чичо папа Йоан XXIII под съпровод на музика на Бах.

Концертът "Ронкали чете Ронкали", организиран от Италианския културен институт в София, ще се състои на 11 юни от 19 часа във Военния клуб и е част от поредицата тържества по случай 50-годишнината от смъртта на Йоан XXIII.

Архиепископ Анджело Ронкали е тясно свързан с България, след като прекарва у нас годините от 1925 до 1934 като апостолически делегат. Той е известен с хуманитарните си мисии, с ролята му в спасяването на българските евреи, както и застъпничеството му пред папата за брака на Борис III с Йоанна Савойска. За България папа Йоан XXIII казва: "Винаги пазя скъпия спомен за онзи добър, работен и честен народ с неговата хубава столица София. Всички мои познанства с хора и семейства живеят в сърцето ми и във всекидневната ми молитва".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай