Оланд кръшкал от две години

Жули: Аз съм майка и любовница. Валери: Не съм жена на къса каишка.

Оланд кръшкал от две години | StandartNews.com

Париж. Френският президент Франсоа Оланд имал връзка с актрисата Жули Гайе от две години насам - още преди да стане държавен глава. Това гласят нови разкрития на списание "Клоузър", което миналата седмица за пръв път съобщи за аферата.

В новия брой се разказва, че двойката се запознала в ресторант в Париж през 2011 г. и Гайе веднага била очарована от скромния Оланд. Дотогава тя била поддръжничка на Сеголен Роаял, бившата приятелка на Оланд, от която той има четири деца. Роаял се провали на президентските избори през 2007 г. срещу Никола Саркози и на вътрешнопартийните избори на социалистите през 2011 г., припомня вестник "Фигаро". Според "Клоузър" от 2011 г. до сега Оланд и Гайе са използвали два апартамента в Париж, за да се срещат, и дори са прекарали няколко уикенда в Южна Франция. Именно управителят на хотела, където са отсядали, разкрил аферата.

През двете години връзката на Оланд с Гайе била белязана от раздели и сдобрявания. Официалната приятелка на президента, Валери Трирвельор, знаела за аферата и успяла да ги раздели веднъж. След тази първа раздяла двойката отново се събрала и докато Трирвельор почивала през лятото на 2013 г. сама в Гърция, Оланд и Гайе били в Тюл и дори не се стеснявали да излизат на обществени места и да пазаруват, пише "Фигаро".

По повод здравословното състояние на френската първа дама вестник "Кориере дела сера" посочва, че тя ще бъде изписана скоро. Вчера Оланд за пръв път бе допуснат да види официалната си партньорка, като предишните дни лекарите не му разрешавали да я посещава, тъй като се нуждаела от почивка. Според близки до Трирвельор, тя не се чувствала изоставена, тъй като Оланд й пращал цветя и шоколад. Според друга информация Оланд смятал да скъса с Трирвельор миналата събота, ден след излизането на аферата му в "Клоузър". Той щял да моли за споразумение - за раздяла по взаимно съгласие. След постъпването й в болница обаче се отказал от плановете си, за да не изглежда жесток и груб в очите на хората. Самата Трирвельор пък нямала никакво намерение да изоставя президента и била по-склонна да прости, но не и да си тръгне от Елисейския дворец.

Вчера бе съобщено още, че актрисата Жули Гайе съди "Клоузър" за 50 000 евро, както и за 4000 евро съдебни разходи. Оланд, който заплаши списанието със съд миналата седмица, обаче се е отказал.

Жули: Аз съм майка и любовница

Жули Гайе няма амбиции за голяма кариера и работи за удоволствие. Самата тя се определя като мултифункционална личност - жена, приятелка, любовница и майка, пише британският вестник "Дейли телеграф".

Оказа се, че любовницата на Оланд е била в България. През 2006-а тя идва в София по покана на "Софилм", чиито шеф е французинът Патрик Сандрен. Жули снима тук "Заека на Ватанен", където си партнира с Кристоф Ламбер. Няколко години по-късно тя отново е тук за роля в "Аз бях в Нюрнберг". Екипите си спомнят, че Жули била много учтива към всички и с нея се работи приятно. Тя дори помнела имената на много от хората, замесени в създаването на филмите.

41-годишната Гайе е майка на две деца. Тя е започнала кариерата си в актьорско училище в Лондон, когато е на 17. Последната й роля е в сатиричния филм "Ке Д'Орсе", в който играе привлекателна съветничка във френското външно министерство. По този повод наскоро френски вестник запита дали не е получила съвети от новия си приятел как да се превъплъти в държавен чиновник от първа класа.

Гайе никога не е крила левите си убеждения и се появи в рекламен клип от президентската кампания на Оланд през 2012 година. Тогава тя убеждаваше зрителите, че Оланд е прекрасен, скромен и човек, който наистина изслушва останалите.

Гайе е израснала в богат квартал на Париж и е дъщеря на хирург и продавачка на антики.

През 2003 г. се омъжва за сценариста и режисьор от аржентински произход Сантяго Амигорено, но през последните години не живее с него.

Нейни колеги я описват като човек, който има "рокендрол темперамент и много плавен подход".

Тя е участвала в около 50 филма, като сред ролите й са проститутка и лесбийка. През декември президентът бе забелязан на снимачната площадка и веднага се появиха слухове за връзката им.

Валери: Не съм жена на къса каишка

Официалната първа дама на Франция Валери Трирвильор е израснала в бедно семейство, но е стигнала до върха както в журналистическата си кариера, така и в обществения живот. Нейното царствено поведение е коментирано нашироко от колегите в родината й на фона на скромния й произход. Въпреки всички привилегии, които получи като първа дама, Трирвильор отказа да изостави кариерата си и продължи да пише в списание "Пари мач". Сега, въпреки разкритията за друга връзка на партньора й и слуховете, че той иска да се раздели с нея, тя отказва да се раздели с живота на първа дама.

Историята на Валери разкрива безкрайна амбиция. След като завършва политология в Сорбоната, тя става журналистка. През 1989 година започва да работи за списание "Пари мач" и специализира в информациите и анализите за Социалистическата партия. Оттогава насам е писала безброй пъти за дългогодишния председател на партията Франсоа Оланд. През 2005-а професионалният интерес към него прераства в личен.

Трирвильор е работещо момиче, поставящо Сомалия сред първите пет места, които иска да посети "или като журналист, отразяващ ситуацията, или като първа дама". И предупреждава: "Имам характер. Не мога да бъда държана на къса каишка.". Преди да стане първа дама, тя споделяше, че се страхува да не загуби свободата си.

"Ще продължа да работя по един или друг начин, ако Франсоа бъде избран. Просто защото е нужно да си изкарвам прехраната. Не искам да живея на гърба на държавата", казваше тя.

Желанието й бе изпълнено, но Трирвильор бе принудена да пише само за култура.

За огнения темперамент на Трирвильор се говори много. Твърди се, че веднъж дори ударила шамар на свой колега заради негова сексистка забележка. Противниците й я наричат Ротвайлерa.

Говори се още, че Трирвильор стои зад чудотворната промяна на Оланд през последните години. Преди нея той бил възпълничък любител на хубавата храна с овехтели дрехи, подиграван от съпартийците си като "клатещия се пудинг". След това изведнъж отслабнал с най-малко 10 килограма, започнал да се облича елегантно, сменил си рамките на очилата и прическата, започнал да се изявява по-твърдо и нападателно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай