Най-възрастният човек в света почина на 116 г.

Най-възрастният човек в света почина на 116 г. | StandartNews.com

Токио. Японец, смятан за най-възрастният човек на света, почина на 116 години. Джироемон Кимура е починал от старост в болница, съобщиха местните власти в Киото.

През декември, когато беше още на 115 г., Кимура влезе в книгата с рекордите на Гинес като най-старият човек, който е живял някога. Японецът е роден на 19 април 1897 г., има седем деца, 14 внуци, 25 пра-внуци и 13 пра-пра-внуци.

Джироемон Кимура е работил до пенсия в местната поща в Киото. След това помагал на сина си в неговата ферма, докато навършил 90 години.

В интервю от миналата година неговия племенник Тамотсу Мияке казва, че Кимура има „учудващо силна воля за живот". Според него чичо му живее правилно и здравословно. Една от неговите внучки – Айко смята, че тайната е в неговия позитивизъм.

Самият Кимура пък каза, че няма никаква представа, защо е жив толкова дълго време.

„Може би всичко зависи от това горе. Аз все гледам към небето, такъв съм си", каза Кимура в интервю за Bloomberg по повод 115-я му рожден ден.

Първенството на Кимура обаче скоро може да бъде отнето от съгражданката му Мисао Окава от Осака, коментира Би Би Си. Тя е на 115 години и вече е вписана в книгата на Гинес като най-дълго живялата жена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай