Мориконе не искал да обиди Тарантино

Мориконе не искал да обиди Тарантино | StandartNews.com

Скандалът между Енио Мориконе и Куентин Тарантино, който се развихри през пролетта, се оказа измислица на американски издания. Тогава те гръмнаха със заглавия, че композиторът не иска да работи повече с режисьора, след като видял как той използва музиката му за "Джанго без окови". Ситуацията разясни самият Мориконе в интервю за vesti.bg.

"Никога не съм казвал подобно нещо, а само, че не харесвам новия му филм, но другите са шедьоври! В този има прекалено много насилие и кръв. Но никога не съм твърдял, че оспорвам Тарантино, който е наистина добър." Композиторът поясни и отношенията си с Клинт Истууд.

"Не бих казал, че сме приятели с Клинт, тъй като сме се виждали два пъти. Той бе изключително мил и любезен, когато отидох в Америка за връчването на Оскарите. Би било прекрасно да работя с него, тъй като той е велик режисьор. Но Истууд доста често сам прави музиката за филмите си, така че не знам как би могло да се случи."

Мориконе ще изнесе първия си концерт у нас на 10 декември в зала "Арена Армеец". Той ще представи музикалните шедьоври към филмите "За шепа долари" (1964), "Добрият, лошият и злият" (1966), както и легендарните "Имало едно време в Америка" (1983), "Недосегаемите" (1987) и "Малена" (2001). Билети се продават в мрежата на "Тиксгейт" на цени от 50 до 200 лв.

Италианецът е известен със скромността си и бягството от публичност. "Винаги съм работил, но наградите, които съм поучавал, съпругата ми и семейството ми са ми достатъчни и няма какво друго да си пожелая", казва той. Именно с близките си той прекарва свободното си време, играейки шах.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай