Младок пада в капана на хазартен бос в "Надцакването"

Режисьорът Брад Фърман разнищва "новата" американска мечта

Младок пада в капана на хазартен бос в "Надцакването"  | StandartNews.com

Разточителният живот на хазартния магнат Айвън Блок е това, което режисьорът на "Надцакването" Брад Фърман нарича "новата американска мечта". Това е историята за богатството - желанието да го притежаваш и импулса да го браниш. Тази нагласа струи и от героите - ловки и спокойни.

Дипломираният студент от Принстън Ричи Фърст (Джъстин Тимбърлейк) е убеден, че е бил измамен. Той се отправя към Коста Рика, за да се срещне с онлайн хазартния магнат Блок (Бен Афлек). Преди това обаче Айвън е впечатлен от способностите на Ричи и го взима под крилото си с обещанието да му покаже как наистина стоят нещата. Ричи се влюбва в съдружничката на Блок - Ребека Шафран (Джема Артертън). Така той попада в свят, в който вижда всичките си мечти наяве. Скоро обаче младежът разбира, че магнатът е търсен за рекет, изнудване и корупция, както и че специален агент Шейвърс (Антъни Макий) е обсебен от идеята да предаде Блок и съдружниците му на правосъдието.

Героят на Афлек решава да вдигне залозите и да остави Ричи като изкупителна жертва. С Шейвърс, дишащ във врата му, Ричи трябва да се движи с един ход пред Блок и агента или да влезе зад решетките. "Американската мечта е била да станеш богат и известен, сега тя е да станеш богат и известен възможно най-бързо. Колкото повече достъп имаме до благата, толкова по-мигновено ги искаме. Трябва само да натиснеш един бутон и всичко може да ти бъде доставено", съгласява се Тимбърлейк с Фърман.

"Изпълнявал съм роли, в които героят е сдържан и интровертен, за разлика от тях Айвън е винаги на скорост. Той не пести впечатляващите си монолози за живота и обича да лее софистиката си върху Ричи. Реших, че ще е забавно да опозная Айвън и неговия свят", обяснява Бен Афлек мотива си да приеме ролята. Режисьорът пък отбелязва: "Ричи е добър човек, попаднал на грешното място и опитващ да постъпи правилно. Той непрекъснато се стреми да се придържа към моралните си ценности. Ричи е мечтател и идеалист, който прави грешка и трябва да измисли начин да се измъкне."

Джема Артертън споделя: "Много харесах сценария, който е кадърно написан и изобразява свят, който исках да изследвам. Много харесах и Ребека, която в много отношения действа подло и е непредвидима. "Надцакването" е за властта, богатството и алчността". Пуерто Рико замества Коста Рика пред камерите. Екипът прекарва там цялото лято на 2012-а. Създателите на филма трябва да се справят с предизвикателството да създадат пищен свят в страна, в която има огромна пропаст между богати и бедни. Лео ди Каприо е един от продуцентите на лентата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай