Вторник,

Младок пада в капана на хазартен бос в "Надцакването"

От: Failed to load user -
2646
Младок пада в капана на хазартен бос в "Надцакването"
A
A
A

Разточителният живот на хазартния магнат Айвън Блок е това, което режисьорът на "Надцакването" Брад Фърман нарича "новата американска мечта". Това е историята за богатството - желанието да го притежаваш и импулса да го браниш. Тази нагласа струи и от героите - ловки и спокойни.

Дипломираният студент от Принстън Ричи Фърст (Джъстин Тимбърлейк) е убеден, че е бил измамен. Той се отправя към Коста Рика, за да се срещне с онлайн хазартния магнат Блок (Бен Афлек). Преди това обаче Айвън е впечатлен от способностите на Ричи и го взима под крилото си с обещанието да му покаже как наистина стоят нещата. Ричи се влюбва в съдружничката на Блок - Ребека Шафран (Джема Артертън). Така той попада в свят, в който вижда всичките си мечти наяве. Скоро обаче младежът разбира, че магнатът е търсен за рекет, изнудване и корупция, както и че специален агент Шейвърс (Антъни Макий) е обсебен от идеята да предаде Блок и съдружниците му на правосъдието.

Героят на Афлек решава да вдигне залозите и да остави Ричи като изкупителна жертва. С Шейвърс, дишащ във врата му, Ричи трябва да се движи с един ход пред Блок и агента или да влезе зад решетките. "Американската мечта е била да станеш богат и известен, сега тя е да станеш богат и известен възможно най-бързо. Колкото повече достъп имаме до благата, толкова по-мигновено ги искаме. Трябва само да натиснеш един бутон и всичко може да ти бъде доставено", съгласява се Тимбърлейк с Фърман.

"Изпълнявал съм роли, в които героят е сдържан и интровертен, за разлика от тях Айвън е винаги на скорост. Той не пести впечатляващите си монолози за живота и обича да лее софистиката си върху Ричи. Реших, че ще е забавно да опозная Айвън и неговия свят", обяснява Бен Афлек мотива си да приеме ролята. Режисьорът пък отбелязва: "Ричи е добър човек, попаднал на грешното място и опитващ да постъпи правилно. Той непрекъснато се стреми да се придържа към моралните си ценности. Ричи е мечтател и идеалист, който прави грешка и трябва да измисли начин да се измъкне."

Джема Артертън споделя: "Много харесах сценария, който е кадърно написан и изобразява свят, който исках да изследвам. Много харесах и Ребека, която в много отношения действа подло и е непредвидима. "Надцакването" е за властта, богатството и алчността". Пуерто Рико замества Коста Рика пред камерите. Екипът прекарва там цялото лято на 2012-а. Създателите на филма трябва да се справят с предизвикателството да създадат пищен свят в страна, в която има огромна пропаст между богати и бедни. Лео ди Каприо е един от продуцентите на лентата. 


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички