Мис България в САЩ мечтае да стане съдия

Невена скача с парашут, всяка година се връща за месец в Хисар

Мис България в САЩ мечтае да стане съдия | StandartNews.com

Освен че е много красива, 20-годишната брюнетка Невена Чалова, която стана "Мис България в САЩ", е интелигентна и талантлива. Младата дама е студентка в престижен частен колеж в центъра на Чикаго, където учи политически науки и социология. Мечтата й е да стане международен съдия, а Америка й предоставя всички възможности, за да я реализира.

Попаднах в САЩ преди осем години с родителите си, разказва за пътя си до континента отвъд океана Невена. Спомня си, че майка й много искала да заминат за Щатите и да се установят там, затова непрекъснато пускала молби за зелена карта. Един ден, точно когато момичето завършвало четвърти клас и се прибирали всички от училището й, вкъщи ги чакало писмо с мечтания билет за Америка - зелената карта. Така Невена заминава с цялото си семейство и вече осма година се чувства прекрасно там. Тя е най-малката в семейството, което родом е от Хисаря. Има двама братя, като Георги е точно пет години по-голям от нея, тъй като двамата са родени на една и съща дата - 10 февруари. Другият Ивайло е на 27 години. Бащата Димитър притежава компания за транспорт с тирове в цяла Америка, а майка й е готвач в български ресторант в Чикаго. Самата Невена е малкото момиченце в семейството и се радва на вниманието на всички, които много се гордеят с нея, след като се окичи с короната "Мис Българка". Радват се и многобройните й приятели - българи и американци, които й изпратили хиляди поздравителни картички във фейсбук. В Щатите тя има много приятели, като предпочита да излиза с българи. Контактите й със сънародниците и това, че вкъщи говорят само на български, са причината да говори без капка акцент. Гордее се, че и пише на български, макар тук да е учила само до четвърти клас. Невена обаче не е забравила родината си. Всяка година през лятото за месец-два си идва в Хисаря при баба си.

Красавицата избухва в смях, щом я заговорят за увлечението й по екстремните спортове. Изобщо нямам отношение към спорта и никога не съм скачала с парашут, не знам откъде се появи тази информация, казва Невена. Заради тиражираната информация обаче решила да вземе няколко урока и да скочи с парашут, за да не останат излъгани хората, които са гласували за нея. А техният брой е огромен - онлайн за красавицата от конкурса са дали вота си хиляди хора и от Щатите, и от България.

Като всяко младо момиче хобито на Невена е да пазарува. Предпочитала шопинга в България, защото тук си намирала по-красиви дрехи, които имали кройка, а не като американските развлечени модели. В момента красавицата набляга на ученето, което понякога е по 10-12 часа на ден. Догодина ще се премести в друго училище, за да продължи образованието си по право. Казва, че е свикнала много с Америка и й харесва да живее там, но виждала бъдещето си в Европа. Старият континент й допадал с това, че тук има повече социален живот, докато в Америка всичко се въртяло около работата и ученето. Освен това европейците били по-модерни, което също съвпадало с нейните представи за начин на живот. В момента Невена е на петдневна ваканция в Пловдив, която е една от наградите й в конкурса "Мис България в САЩ". Другата й награда е почивка на нашето Черноморие, където ще замине следващата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай