Малкия Близнак става комунист

Венци Янков е екзекутор в сериала "Операция "Шменти-капели" на Влади Въргала

Малкия Близнак става комунист  | StandartNews.com

Венци Янков, който изигра едната половинка от неразривната цялост, наречена Близнаците в "Под прикритие", сега ще се появи като яростен млад комунист на име Борис в новия сериал на Влади Въргала "Операция Шменти-капели: Легендата". Очаква се лентата да се завърти по TV7 сравнително скоро.

Венци, когото по улиците още наричат Малкия Близнак, впечатлил Въргала, когато се заговорили за разказа "Аристократка" на Михаил Зошченко и той цитирал част от текста. "Темата в този разказ е близо до историята на моя герой Борис. И Васка на Зошченко, много сочен, атрактивен и стоящ съвременно герой, и Борис мразят аристократите. Така Влади създаде ролята донякъде повлиян и от Васка. Борис е от Съпротивата, начело на която е героят на Йосиф Сърчаджиев. Както се знае, сериалът ще показва три исторически епохи - царска България, соца и съвремието. Героите оформят движение, но какво е бъдещето им след 9 септември 1944, ще запазя в тайна. Във филма има много хумор, иронията напомня малко на "Ало, ало", без изобщо да го имитира. Снимачният процес е много интересен, защото Влади ни дава възможност да импровизираме и да градим ролята спрямо избраната от него посока, разбира се", казва още Венци Янков.
Героят му Борис ще разнася позиви, ще урежда тайни явки и квартири и няма нищо против екзекуциите, с което малко наподобява на Малкия Близнак. "Има много голям контраст в двата образа, макар и екзекутор Борис е много различен. А за Близнака си мисля, че за него може още много да се разкаже, но ако продуцентите сметнат за добре. В "Шменти-капели: Легендата" зрителите ще ме видят в съвсем различна светлина - невъздържан тип, човек от простолюдието, който е отдаден на идеята и се хвърля в нея с пълна сила", разказва още Венци.

Историята ще разказва как добрите намерения могат да се изродят и хората да се променят, щом се сдобият с власт, пари и облаги.

Докато снимали в Русе, чийто пейзажи много пасват на епохата, визирана в сериала, пак амплоато на печен мафиот го спасило от ченгетата. Тъкмо се подготвяли за снимки и спира до тях една патрулка. Гледат полицаите хора с причудливи дрехи, въоръжени с пистолети и пушки, и поискали обяснение. По едно време разпознали Венци и казали:"А-а-а, ти не беше ли от бандата на Джаро?", поискали му автограф, снимали се с него и ги пуснали по живо, по здраво да си снимат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай