Вторник,

Малкия Близнак става комунист

От: Failed to load user -
3608
Малкия Близнак става комунист
A
A
A

Венци Янков, който изигра едната половинка от неразривната цялост, наречена Близнаците в "Под прикритие", сега ще се появи като яростен млад комунист на име Борис в новия сериал на Влади Въргала "Операция Шменти-капели: Легендата". Очаква се лентата да се завърти по TV7 сравнително скоро.

Венци, когото по улиците още наричат Малкия Близнак, впечатлил Въргала, когато се заговорили за разказа "Аристократка" на Михаил Зошченко и той цитирал част от текста. "Темата в този разказ е близо до историята на моя герой Борис. И Васка на Зошченко, много сочен, атрактивен и стоящ съвременно герой, и Борис мразят аристократите. Така Влади създаде ролята донякъде повлиян и от Васка. Борис е от Съпротивата, начело на която е героят на Йосиф Сърчаджиев. Както се знае, сериалът ще показва три исторически епохи - царска България, соца и съвремието. Героите оформят движение, но какво е бъдещето им след 9 септември 1944, ще запазя в тайна. Във филма има много хумор, иронията напомня малко на "Ало, ало", без изобщо да го имитира. Снимачният процес е много интересен, защото Влади ни дава възможност да импровизираме и да градим ролята спрямо избраната от него посока, разбира се", казва още Венци Янков.
Героят му Борис ще разнася позиви, ще урежда тайни явки и квартири и няма нищо против екзекуциите, с което малко наподобява на Малкия Близнак. "Има много голям контраст в двата образа, макар и екзекутор Борис е много различен. А за Близнака си мисля, че за него може още много да се разкаже, но ако продуцентите сметнат за добре. В "Шменти-капели: Легендата" зрителите ще ме видят в съвсем различна светлина - невъздържан тип, човек от простолюдието, който е отдаден на идеята и се хвърля в нея с пълна сила", разказва още Венци.

Историята ще разказва как добрите намерения могат да се изродят и хората да се променят, щом се сдобият с власт, пари и облаги.

Докато снимали в Русе, чийто пейзажи много пасват на епохата, визирана в сериала, пак амплоато на печен мафиот го спасило от ченгетата. Тъкмо се подготвяли за снимки и спира до тях една патрулка. Гледат полицаите хора с причудливи дрехи, въоръжени с пистолети и пушки, и поискали обяснение. По едно време разпознали Венци и казали:"А-а-а, ти не беше ли от бандата на Джаро?", поискали му автограф, снимали се с него и ги пуснали по живо, по здраво да си снимат.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички