Вторник,

Мълчаливият бирник

От: Failed to load user -
2463
Мълчаливият бирник
A
A
A

От дни името на данъчния директор от Видин Шишман Чаушев се върти в общественото пространство. Причината - назначението му за шеф на държавното дружество "Булгаргаз".

Газовото управление не е шега работа, затова новината тръгна с въпросите: Кой е този човек и какво може да направи. Не знаем как ще води преговори за цената на газа, но знаем, че той умее да взема точни решения, казват в данъчната дирекция, която е управлявал от 2006 до сега. 47-годишният Шишман Чаушев не е видинчанин, но е пуснал дълбоки корени в този град като зет. Преди години идва заради жена си Виолина, която също като него е икономист. От 5-6 години тя работи в София, но доведеният зет си остава във Видин. Живее сам в жилището им в комплекс "Бонония". Семейството обаче се държи здраво - Виолина, служител на Булбанк, и дъщеря им, в началото ученичка в Софийска немска гимназия, идват често във Видин, той - при тях в столицата. От три години са на три места - Видин, София и Швейцария, където сега щерката учи туризъм. Но пак са заедно, твърдят познатите им.

Новият шеф на "Булгаргаз" е завършил висшия финансово-стопански институт в Свищов. Прекосил е България на ширина, за да дойде от Смолян, където е роден, да учи в дунавския град от интерес към числата и сметките. Такава е нагласата ми, казвал е често на колегите си. Професионалният му път тръгва от митниците и преминава през данъчната администрация. Започнал е през 1992 от най-ниското ниво - инспектор, после оглавява данъчната служба, след това - един от най-важните отдели в териториалното данъчно управление - "Ревизии". От 2006 със създаването на НАП става регионален директор. По времето на предишното правителство се връща назад, тъй като Видин не е сред петте града с данъчни дирекции в страната. Но остава да управлява офиса на НАП.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички