Мълчаливият бирник

Шишман Чаушев смени данъчните във Видин с "Булгаргаз"

Мълчаливият бирник | StandartNews.com

От дни името на данъчния директор от Видин Шишман Чаушев се върти в общественото пространство. Причината - назначението му за шеф на държавното дружество "Булгаргаз".

Газовото управление не е шега работа, затова новината тръгна с въпросите: Кой е този човек и какво може да направи. Не знаем как ще води преговори за цената на газа, но знаем, че той умее да взема точни решения, казват в данъчната дирекция, която е управлявал от 2006 до сега. 47-годишният Шишман Чаушев не е видинчанин, но е пуснал дълбоки корени в този град като зет. Преди години идва заради жена си Виолина, която също като него е икономист. От 5-6 години тя работи в София, но доведеният зет си остава във Видин. Живее сам в жилището им в комплекс "Бонония". Семейството обаче се държи здраво - Виолина, служител на Булбанк, и дъщеря им, в началото ученичка в Софийска немска гимназия, идват често във Видин, той - при тях в столицата. От три години са на три места - Видин, София и Швейцария, където сега щерката учи туризъм. Но пак са заедно, твърдят познатите им.

Новият шеф на "Булгаргаз" е завършил висшия финансово-стопански институт в Свищов. Прекосил е България на ширина, за да дойде от Смолян, където е роден, да учи в дунавския град от интерес към числата и сметките. Такава е нагласата ми, казвал е често на колегите си. Професионалният му път тръгва от митниците и преминава през данъчната администрация. Започнал е през 1992 от най-ниското ниво - инспектор, после оглавява данъчната служба, след това - един от най-важните отдели в териториалното данъчно управление - "Ревизии". От 2006 със създаването на НАП става регионален директор. По времето на предишното правителство се връща назад, тъй като Видин не е сред петте града с данъчни дирекции в страната. Но остава да управлява офиса на НАП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай