Четвъртък,

Лютаков стана дебел Ромео

От: Администратор -
1356
Лютаков стана дебел Ромео
A
A
A

София. Може ли да си представите красавеца Симеон Лютаков дебел и шкембест? Ако искате да го видите в този му вид, гледайте премиерния спектакъл на пловдивската трупа "То беше чучулига, Жулиета" в камерната зала.

Какво би се случило с Ромео и Жулиета без трагичната развръзка на любовта им и 30 години по-късно? Дали романтичните обръщения "любими" и "единствена" не са вече "нехранимайко" и "патка заспала" след досадата на брака? Това разказват Симеон Лютаков, Елена Атанасова Петър Тосков като Шекспир в пиесата на Ефраим Кишон. Комедията в превод на Владко Мурдаров е рижисирана от австриеца Щефан Флеминг и Борислав Петранов. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а музиката и песните - на Иван Драголов.

Весела трагедия или трагична комедия? Авторът поставя Ромео и Жулиета в хипотетична ситуация на умора, досада, дори омраза. Остроумие, пародия, сполучливи препратки към различни произведения на Шекспир, ирония към слабостите - това е драматургичния материал на Кишон. Актьорите блестят с игра и с прекрасните си музикални възможности. Те изпълняват по неподражаем начин песните в спектакъла.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички