Лютаков стана дебел Ромео

Лютаков стана дебел Ромео  | StandartNews.com

София. Може ли да си представите красавеца Симеон Лютаков дебел и шкембест? Ако искате да го видите в този му вид, гледайте премиерния спектакъл на пловдивската трупа "То беше чучулига, Жулиета" в камерната зала.

Какво би се случило с Ромео и Жулиета без трагичната развръзка на любовта им и 30 години по-късно? Дали романтичните обръщения "любими" и "единствена" не са вече "нехранимайко" и "патка заспала" след досадата на брака? Това разказват Симеон Лютаков, Елена Атанасова Петър Тосков като Шекспир в пиесата на Ефраим Кишон. Комедията в превод на Владко Мурдаров е рижисирана от австриеца Щефан Флеминг и Борислав Петранов. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а музиката и песните - на Иван Драголов.

Весела трагедия или трагична комедия? Авторът поставя Ромео и Жулиета в хипотетична ситуация на умора, досада, дори омраза. Остроумие, пародия, сполучливи препратки към различни произведения на Шекспир, ирония към слабостите - това е драматургичния материал на Кишон. Актьорите блестят с игра и с прекрасните си музикални възможности. Те изпълняват по неподражаем начин песните в спектакъла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай