Любимият десерт на лятото

Първокласен сладолед на изгодна цена във фризерите на Lidl

Любимият десерт на лятото | StandartNews.com

Любимият десерт на лятото е сладоледът. Сметанов, шоколадов, плодов, на клечка, във фунийка, в семейна разфасовка...

Няма значение, важното е да има сладолед, и то много, иначе лятото няма да е истинско! Леденото лакомство е толкова популярно, че според предпочитанията към него може да се гадае какъв е характерът на човека. Казват, че оптимистите и ведрите хора предпочитат сметановия сладолед, импулсивните и идеалистите си падат по ваниловия, веселяците налитат на шоколадов, а най-киселите харесват лимоновия вкус на сладоледа. Независимо дали вярвате в тази класификация и какви са личните ви пристрастия, можете да откриете всичко в Lidl. Сериите Gelatelliи Noblissima предлагат цялото сладоледено вълшебство, което да направи лятото ви незабравимо. Във фризерите на търговската верига може да се намерят и цялата гама от вкусове, по които, ако искате, можете да гадаете какъв е характерът на най-близките ви хора, или пък просто да им се наслаждавате в приятна компания. Можете да избирате между сладоледени близалки с вкус на кола или портокал, сладоледи на клечки с кувертюр от бял или кафяв шоколад, които обличат плътен млечен сладолед с аромат на ягода, ванилия, шоколад, лимон, мента, тирамису, с бисквитки, без бисквитки, с плодове, сладолед във формата на руло. Можете да отпразнувате рожден ден или просто поредната прекрасна лятна вечер със сладоледена торта в различни вкусове. При това всички сладоледи в Lidl са с гарантирано високо

Киви сорбе на клечка

продукти:

13 кивита

сокът на 1 лимон

70 грама пудра захар

приготвяне:

Обелете и измийте 12 плода киви и ги пюрирайте заедно с лимоновия сок и пудрата захар. Изсипете пюрето във формички за сладолед, като им поставите и клечка за сладолед. Поставете във фризера за 2 часа. След това извадете формичките, нарежете на кръгчета последното киви и набодете по едно резенче на всяка клечка сладолед, така че да покриете сместа. Върнете във фризера и след час ще имате уникален сладолед. За да го извадите по-лесно от формичката, я потопете за малко в топла вода.

Тарталети с ягоди

продукти:

500 г ягоди

100 мл прясно мляко Pilos 3,2%

100 мл течна сметана Pilos 30%

3 жълтъка

125 гр захар

клечки за сладолед

формички за мъфини, устойчиви на замразяване

приготвяне:

Измийте и изчистете ягодите и пюрирайте 300 г от тях с млякото. Част от останалите ягоди нарежете на филийки, а други - на кубчета. Разбийте сметаната, докато се сгъсти. Разбъркайте жълтъците със захарта в подходяща купа. Разбийте ги на водна баня за 3 - 5 минути. След това внимателно добавете млякото, нарязаните ягоди и сметаната. Сложете по една ягодова филийка във всяка формичка и я напълнете със сместа. Оставете за час във фризера, после поставете по една клечка за сладолед във всяка и върнете във фризера за още 3 часа. Поднесете ги гарнирани по ваш вкус.

Полезни съвети

- Взимайте сладоледа към края на пазаруването и го слагайте до другите замразени продукти

- По възможност го транспортирайте в хладилна чанта

- Ако нямате хладилна чанта, можете да задържите сладоледа студен за известно време, като го увиете във вестник

- Оптималната температура за съхранението му е минус 18 градуса

- Сладоледът лесно поема други аромати, затова го дръжте далече от продукти с интензивна миризма

- Извадете сладоледа от фризера няколко минути преди да го сервирате - така ще бъде по-мек, а вкусът му - по-интензивен

- Ако сладоледът се е разтопил веднъж, не го замразявайте отново - консистенцията и вкусът му ще се променят

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай