Неделя,

Лев за прокълната къща в Мусачево

От: Failed to load user -
13919
Лев за прокълната къща в Мусачево
A
A
A

Всяка година милиони ентусиазирани туристи нарамват специална техника и се впускат в границите на мистериозното. Както в хитовия филм "Ловци на духове", някои от търсачите на силни усещания решават да почиват на места, около които се носят слухове за призрачни фигури и вледеняващи гласове.

В България също имаме обитавани от зли сили места. Сред най-известните е прокълнатият дом в Мусачево. В местността, намираща се на 20 километра от София, има къща, за която се говори, че е обитавана от духове. Тя е в самото начало на селото, точно след табелата. Според местните под нея има турско гробище. Други пък разказват за заровено прокълнато съкровище, носещо смърт на домакините. Семейството, построило сградата, е умряло мистериозно, въпреки че никой от членовете му не бил болен. Следващите собственици ги застига същата съдба. Харата из селото разказват още за млада жена, която не успявала да забременее, докато живеела в къщата. Когато обаче я напуснала, веднага била ощастливена с дете. Към днешна дата къщата се продава на стойност от 1 лев. Никой обаче не се осмелява да се сдобие с имота убиец.
Едно от най-гъсто населените с призраци места е гробището в Стал, Канзас.

Градчето е в средата на нищото

В него живеят около 20 души, които и до днес разказват за зловещите трагедии, случили се около гробището. В началото на XX век фермер запалил полето си, но след като огънят угаснал, работникът открил изгорелия си син. Следващата история е за млад човек, изчезнал безследно, който след време бил намерен обесен на дърво. Според поверието гробището в Стал е един от седемте входа на Ада. След събарянето на старата църква гробищният парк е обявен за несвято място, а Йоан Павел Втори отказал да премине със самолета си над местоположението му в Източен Канзас по време на визитата си в Колорадо.

Една от най-известните къщи на ужасите, тази на мистериите Уинчестър, често е обект на интерес от туристите. Тя се намира в Сан Хосе и се състои от цели 160 стаи. Те са направени като лабиринт с дълги коридори и врати, завършващи в нищото. Историята на дома е не по-малко зловеща. В края на XIX век Сара Уинчестър губи съпруга и дъщеря си. Съкрушена, тя посещава местен медиум, който й обяснява, че е преследвана от жертвите на известните оръжия "Уинчестър", които били изобретение на семейството й. Единственият начин да успокои озлобените души, бил да строи къща до края на живота си. Започнатата през 1884 г. постройката е достроявана в период от 38 години. В последните дни от живота си Сара често остава из завоите и коридорите на имението си. Идеята била призраците да се заблуждават из гигантските лабиринти.

Хъмбърстоун и Ла Нория са два изоставени миньорски града в Чили. В тях добиват селитра. Голямата депресия обаче води до пълен крах и бизнесът пропада през 1958 г. Две години по-късно околностите се обезлюдяват. Слуховете тук са, че

мъртвите от Ла Нория излизат

от гробовете си посред нощ и се влачат из изоставеното селище. В Хъмбърстоун пък са заснети редица призрачни фотографии. Жителите на съседните места отказват да пристъпят там най-вече заради отворените гробове, от които се виждат тела.

Парижките мини под улиците на френската столица са забранени за посещения. Навлизането там се наказва със солени такси. Галериите, някога използвани за добив на минерали, сега са толкова занемарени, че дори не се наблюдават от органите на реда. Около тях се носят редица зловещи градски легенди. Те подшушват, че редица древни секти се помещават в изоставените места, а най-различни изродени същества бродят из мрачните коридори.

Лаймъринг Мейнър, най-старата сграда в Портсмут, Англия, е известна и като най-обитаваната от духове къща в цяла Великобритания. Мистериозният имот е обявен за продан, а исканата цена е 600 хиляди долара. Имението е достроено през XVI век. Първият му собственик бил крал Едуард Изповедника през 1084 г. Последно частна организация мислеше да я превърне в хотел. Желаещите да преспиват на призрачното място обаче се оказали малко. Най-популярните легенди за автентичната постройка се въртят около Виолетовата дама, починалата братовчедка на един от собствениците, сър Томас Пар. Призрачната му роднина го посетила една вечер и предсказала кончината на леля му Ем. Сър Леонард Меткалф, друг ентусиазиран собственик, разказал, че често виждал през нощта певчески хор на монахини да преминава през балната зала на имота. Останалите от семейството така и не повярвали в историите му. Оказва се, че през 1800 г. хорът на монахините от църквата "Света Богородица" репетирали в къщата. Според изследователите на паранормални явления, тя е обитавана от 18 призрака. Сред тях са още черна котка, шотландски териер, малко момиченце и други.

"Сянката на смъртта" е името на път в Ню Джърси, продължаващ 10 км. Никой не помни историята на зловещото му название, което не пречи на слуховете. Според живущи близо до мястото,

убийци бродели по пътя

Местните решили да отмъстят, оставяйки телата им да висят по дърветата като предупреждение. Пътуващите избягват да минават оттам и заради Безименното езеро, което някои наричат Призрачно. Над него небето било необичайно светло, независимо дали сте вечер или денем там. Районът е обитаван от духовете на наказаните убийци. Интересен е случаят, в който група от преминаващи хора открила стотици снимки, разпръснати из гората около пътя. На повечето от тях се виждал телевизор, на който се сменяли каналите. Други фотоси показвали размазани трупове. Започнало разследване, но случаят скоро бил забравен.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Мистерии

Още от категорията